Iz Žalne knjige ob smrti predsednika MDSS Koper Ljuba Daničič

Dragi prijatelji slepi in slabovidni člani in članice MDSS Koper, dragi tajnik Drago!

Pretreslo me je sporočilo o smrti vašega predsednika Ljuba. V čast mi je in vesel sem, da me je štel med svoje prijatelje. Spoštoval in cenil sem ga kot človeka in kot borca za pravice slepih in slabovidnih.

Imel sem ga rad in pogrešal ga bom!

Ob veliki izgubi izrekam vsem članom in članicam vašega društva iskreno in globoko sožalje! Še posebno sožalje pa izrekam tebi, dragi Drago, ki si bil Ljubov odlični sodelavec in prijatelj!

Brane But, izreku sožalja se pridružuje tudi moja Zvonka

Spoštovani in dragi Ljubo!

Skoraj četrt stoletja je minilo od najinega prvega srečanja,odkar si se oglasil pri meni kot takratni tajnici Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije. Pripoved o nesreči in tvoji izgubi vida me je globoko presunila, hkrati pa opogumila,ker sem že takrat občutila, da si močna in neomajna osebnost.Z menoj si se želel pogovoriti in izmenjati mnenja o realnih možnostih za uresničitev tvojih načrtov v povezavi s psihosocialno in poklicno rehabilitacijo, kasnejšo zaposlitvijo in drugih aktivnostih,o življenju v družini in nasploh v družbi, kar ti je dragi Ljubo, kasneje v celoti uspelo.

Šel si čez vse prepreke in pustil sočlanom izjemno dragocen pečat o načinu kako je možno obvladati hudo invalidnost,slepoto.Nate,kot kasneje oslepelo osebo ,smo bili zaradi tvoje samostojnosti in pozitivne naravnanosti v Zvezi društev slepih in slabovidnih izredno ponosni.Kot odličen poznavalec brajeve pisave in računalniško opismena slepa oseba si prevzel delo organizatorja- informatika, v znanem in neznanem okolju si se samostojno gibal s pomočjo bele palice in psa vodiča,živel si v srečni družini z ljubečo ženo in otroci in jim bil vzoren mož in oče.

Kot dolgoletni predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Koper si vzpodbujal pristojne za ohranitev ali širitev pravic za slepe in slabovidne, podpiral in pomagal si pri pridobivanju prostorskih pogojev za delo društva , s tajnikom Dragom Šajnom pa sta nato solidno uredila društvene prostore in prilagojeno bivalno skupnost za slepe in slabovidne ,kot osnovo za izvajanje prepotrebnega socialnega programa za slepe in slabovidne.

V Upravnem odboru Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije si prevzemal najzahtevnejša področja , se z njimi poglobljeno seznanjal, se usposabljal in imel pri tem pokončno držo. Imela sem priložnost sodelovati s teboj, marsikaj sem se od tebe naučila s področja uporabnosti tehničnih pripomočkov in računalniške tehnologije za slepe in slabovidne,znanja,ki ga morajo imeti psi vodniki pa tudi slepe osebe za pravilno ravnanje s psi vodniki idr. Prav zaradi teh tvojih specifičnih znanj in vedenj so te tvoji sočlani v Upravnem odboru zelo spoštovali ,te cenili in zato tudi predlagali v izvolitev za pomembne funkcije v zunanjih organih kot npr.v Zavodu za zdravstveno zavarovanje RS,v posebne delovne skupine v okviru nekdanjega Urada RS za invalide in Ministrstva za delo,družino in socialne zadeve.

Dragi Ljubo,

v tvojo čast in slovo lahko dodam , da si bil vreden vsega spoštovanja! Izgubila sem prijatelja, sočlani pa so s tvojim odhodom izgubili pogumnega in velikega človeka. Pustil si jasno sled.

Z izrazi osebnega spoštovanja in globokim sožaljem najbližjim,

Nevenka Ahčan

Ob smrti vašega predsednika Ljubomira Daničiča vam iz našega društva in v imenu članstva izrekamo sožalje. Enako tudi njegovemu najožjemu sorodstvu.

Predsednik MDSS Ljubljana, Luj Šprohar,

Tajnica Zdenka, Marjeta, Miha, Igor

Prijateljstvo je moč, ki jo nič ne more zlomiti, še tako siloviti viharji, ki se tako hitro in nevidno prikradejo....pustijo pa za seboj sledi in vrzeli, ki se le s težka lahko zapolnijo, nikoli pa tako bogato, usklajeno, zaupljivo in neomajno, polno znanja, zanosa in upanja v pravičnost in jutrišnjo odličnost.
Sočustvujemo s tabo, in vsemi vašimi člani in pošiljamo najgloblje izraze sožalja.
Nada Močenik                                                                        Edi Vodeb Tajnik                                                                                      Predsednik

Spoštovani!

Člani in zaposleni v Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica globoko sočustvujemo z vami ob tej tragični izgubi.

Življenje sploh ni tisto, kar se zdi – je le korak na poti k večnosti!

Spoštovani,
v imenu združenja SLO-CANIS, Slovenskega združenja inštruktorjev - Centra za šolanje psov vodičev in pomočnikov, izrekam Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Koper-Capodistria najglobje sožalje ob izgubi predsednika, gospoda Ljubomirja Daničiča.
Hkrati se opravičujemo za nekoliko pozno poslano sporočilo, a nas je žalostna novica o smrti zaradi dopustov dosegla nekaj dni kasneje.
Naj počiva v miru.
Aleksandra Surla SLO-CANIS Slovensko združenje inštruktorjev - Center za šolanje psov vodičev in pomočnikov

Spoštovani!

Presenetila nas je vest o smrti dolgoletnega predsednika vašega Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Koper g. Ljubomira Daničič. Z njim, oz. z vašim društvom smo dolga leta sodelovali tudi mi, člani humanitarnega društva Lions club Koper – Capodistria.

Ob boleči smrti in izgubi vam člani Lions cluba Koper – Capodistria izrekamo globoko sožalje! Prav tako pa tudi vsem njegovim bližjim.

Predsednik: Darij Barrile

Upučujemo vam najiskreniju sučut povodom smrti vašeg predsjednika Ljube Daničiča.

Članovi Udruge slijepih Istarske županije

Dragi prijatelji!

Povodom smrti vašeg člana i predsjednika, a našeg dragog prijatelja i suradnika primite vi i obitelj iskreno sučut.

Udruga slijepih Rijeka

Iskreno sožalje ob izgubi predsednika gospoda Ljuba Daničiča.

Člani društva Sožitje

Ob boleči izgubi vašega predsednika, vam izrekamo iskreno sožalje.

Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana

Dragi Ljubo!

Življenje nam ne daje dosti. Samo to, kar mu iztrgamo s trdim delom in poštenim bojem ima veliko in stalno vrednost.

Smisel življenja je, da ohranimo srce odprto, za vse kar je človeško, tudi v razočaranju, v samoti, v bolezni in smrti.

Ohranil te bom v lepem spominu.

Naj ti bo lahka Slovenska zemlja.

Zadnji pozdrav – tvoj prijatelj

Rutar Ljubomir

                  

Spoštovani tajnik Drago, spoštovani člani MDSS Koper,

Iskreno sožalje ob izgubi vašega vidnega in v marsičem zaslužnega člana društva in mojega kolega iz UO ZDSSS. 

Naj počiva v miru.

Branko Petovar, MDSS Murska Sobota

Pozdravljen Drago!
Šele danes zvečer sem se vrnil z enotedeskih počitnic z našimi dekleti in fanti na Pokljuki in preberem to strašno novico. Saj ni tako dolgo tega ko smo se družili ob predstavitvi Novakove plošče.
Društvu izrekam v imenu Sklada Silva najgloblje sožalje ob boleči izgubi vašega predsednika.

Žal se pogreba ne bom mogel udeležiti, ker že jutri zjutraj odrinem z drugo skupino na počitnice na Pokljuko.

Jurij Švagelj predsednik Sklada Silva

  

Novica me je globoko pretresla. Iskreno sožalje izrekam vsem na društvu in njegovi družini. Ne morem verjeti. Ohranila ga bom v lepem spominu, večkrat sem se spomnila na najino zadnje srečanje, ko smo v Kopru igrali slepce in sva po dolgem času rekla nekaj besed, o družini, otrocih, se nasmejala, se pohecala in čutila sva človeško naklonjenost. Iz njega je vel optimizem, ponos in tista vedrina po kateri smo ga poznali.

Ohranila ga bom v srcu in spominih.

Meta

  

Poštovani gospodine Drago,

moja iskrena sućut. Žao mi je što nisam imala priliku upoznati g.Daničića osobno, nego samo kroz njegova poslovna djela i postignuća, ali  i to mi je posredno poznantstvo neprocjenjivo dragocjeno i ostat će u trajnom sjećanju.

Počivao u miru i neka ga prati Svjetlost!

S poštovanjem,

Biljana Bekić

Poštovani,

Vama i obitelji  Daničić upućujemo naše duboko saućešće, te posljednji pozdrav dragom prijatelju i velikom čovjeku Daničić Ljubi.

Neka počiva u miru Božjem!

Udruga slijepih Karlovačke županije

Moje sožalje vsem, ki smo ga in ste ga imeli radi.

Njemu v slovo se mi je utrnila ta napotnica:

»Ko med zvezdami zaspiš,

med spomini zaživiš.

K svojim splavaš skoz vesolje.

Tamkaj nič več ne trpiš.

Tam za vse je mnogo bolje.«

Ivan

  

Ljubu Daničiču v slovo!

Dobil je mir, zvenijo naj glasovi, na dan pokopa po grobeh, na onih svetomirnih tleh, kjer snidemo se vsi rodovi.

Iz žalne poezije Antona Medveda Anton Žakelj

  

Ob vaši izgubi, mnogo prerani, ki vedno srce le vsakomur rani, sožalje izražamo in bolečino, ker smrt prizadela je vašo družino!
ISKRENO SOŽALJE ČLANOM MDSS KOPER OB IZGUBI PREDSEDNIKA  IN PRIJATELJA LJUBA DANIČIČA
Niko – Silva

   

Drago,

Z začudenjem, presenečenjem,sem prejela  novico - skratka ne morem dojeti,  da vas je za vedno  zapustil predsednik  Ljubo Daničič.

Tebi, kakor tudi vsem tvojim članom društva in družini, izrekam moje iskrene sožalje. 

Kot dobrega sodelavca, ga bom ohranila v lepem in trajnem spominu!

Dragi Mumelj

  

Resnično sem pretresen in žalosten. Vendar je pač tako, da je smrt del življenja, ki je zapisan že ob našem rojstvu in smo pač brez moči.

Jože Škrbec

Spoštovani,

Izrekamo vam iskreno sožalje! Naj počiva v miru!

Petra

  

Moje iskreno sožalje. Ne morem verjeti, da se je to zgodilo.

Jože Vidic

Iskreno sožalje tudi iz moje strani izgubili smo človeka ki nam je lahko samo za vzor upam da se bomo držali njegove poti še enkrat iskreno sožalje njegovi družini in tudi MDSS Koper

Ladi Humski

Sprejmite moje iskreno sožalje ob nenadni kruti  izgubi vašega predsednika Ljuba Daničiča

.

Marinka Drinovec

    

Drago, pozdravljen,

ravno zdajle sem se vrnila z dopusta na Cresu in sem prebrala žalostno in neverjetno novico o Ljubovi smrti. Sem pretresena in izrekam sožalje Ljubovi družini in vsem Ljubovim sodelavcem na društvu.

Barbara Krejči Piry

Hvala za vse kar si naredil za vse nas.

Ostal boš v večnem spominu.

Nevenka in Leki

  

Ogromno dobrega si storil za ljudi.

Hvala Ti! Željko

Ljubo !!!

Hvala Ti za vse vzpodbudne besede in nasevete.

Pogrešala te bom!

Počivaj v miru Tea Šajn

Ljubo!

Bil si skrben, vztrajen v življenju in velik borec za pravice slepih in slabovidnih.

Bil si plemenit človek! Ohranila te bom v lepem spominu.

Počivaj v miru!

Brigita iz Ptuja

  

Ljubo!

Hvala za tvojo dobroto, plemenito srce in za vse kar si naredil za slepe in slabovidne.

Iskreno sožalje družini in prijaeljem.

Toni Kamibič

 Ljubo!

Presunjena ob tvojem odhodu, se mi porajajo lepi spomini na delovna srečanja s teboj, ko si nas s svojimi vzpodbudnimi zamislimi bodril in nam bil vzgled odgovornega predsednika in člana Zveze. S hvaležnostjo se te bomo spominjali in ti skušali slediti. Sočustvujem s tvojo družino in prijatelji.

Vesna Prinčič

Ljubo!

Hvala za vse! Ostal mi boš v lepem spominu!

Janja

Dragi Ljubo!

V spominu mi boš ostal kot stvaren človek, ki se ne boji izzivov, preudaren in čustven borec! Vse to si tako zelo dobro prepletal, da so te imeli radi vsi, ki so te vsaj vežno poznali in te vrline prepoznali. Spoštovali so te tudi tisti, ki se niso vedno strinjali s teboj ter oni, ki ti niso znali vedno prisluhniti. Bil si človek dialoga. Kot delavec tega društva bi še rekel, da si bil oče vseh nas. Bdel si nad našimi odločitvami in neštetokrat premislil pred odigrano potezo. In najpomembnejše; bil si človek smelih dejanj in tisti, ki ni imel česa skrivati. Hvala ti za vse kar si dal temu društvu in nenazadnje moji družini. Odšel si po svoje – potiho, a mnogo, mnogo prezgodaj.

Pogrešal te bom!

Aleksander Novak

Vest o smrti vašega predsednika LJUBOMIRJA me je globoko pretresla in presenetila saj je odšel od nas mnogo prezgodaj. Čeprav malo z zamudo izrekam iskreno sožalje tebi Drago kot najtesnejšemu sodelavcu in prijatelju, društvu slepih in slabovidnih Koper ter njegovim najbljižnjim  Ohranila ga bom v lepem spominu.                                           
      
VIDA BILC
Sprejmite, prosim, izraze mojega globokega sožalja ob izgubi g. Daničiča. Žalostna vest me je globoko pretresla saj kar ne morem verjeti, da ga ni več.
V mojem spominu bo za vedno ostala neizbrisna sled njegovega konstruktivnega in izjemno pozitivnega delovanja v dobro Vašega društva
Marta Kunaver udia

…. In še vrsto krajših pripisov in podpisov !!!

 aa danicic zamegljeno ozadje

Zbrana finančna sredstva, ki so bila darovana namesto cvetja in sveč v korist Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Koper, smo namenili za sofinanciranje nakupa novega kombi vozila tako, da bo Ljubo še naprej potoval z nami po svetu.

.