Novi predsednik društva je postal Safet Baltič

 V četrtek dne, 27. septembra 2012, je bil na nadomestnih volitvah Izrednga zbora članov MDSS Koper, za predsednika oz. zastopnika društva izvoljen Baltič Safet. Za neprofesionalno funkcijo sta se potegovala dva kandidata, oba že vrsto let aktivna in prizadevna člana, Bojan Oberžan in Safet Baltič. V svojih predstavitvah sta med drugim iznesla vrsto smelih načrtov in pogledov nadaljnjega delovanja, ter še posebej povdarila, da je društvo v dobri kondiciji in da je pred njima velik izziv, saj je potrebno nadomestiti najboljšega. Ob izvolitvi, pa je Safet Baltič še posebej dodal, da bo z vso vnemo sledil načelom dosedanjega predsednika, društvo vodil kot dober gospodar in nenehno opozarjal in poizkušal razreševati problematiko slepih in slabovidnih. Skratka, bil bo na razpolagao kadarkoli in komurkoli. Srečno Safet! 
Ob zaključku zbora, smo se s simboličnim darilom ob odhodu v zasluženi pokoj, poslovili od našega dolgoletnega osebnega asistenta, sodelavca in prijatelja Ljuba Rutar, ki ji pustil globok pečat pri naših članih, saj se je marsikdo vsled njegove priljubljenosti in ustrežljivosti zelo navezal nanj, kar so po zahvalnih in poslovilnih besedah, ki jih je izrekel tajnik društva Drago šajn, izrazili z gromkim aplavzom.
Vsak izmed udeležencev zbora pa je prejel tudi prav posebno darilo - glasbeni DVD s samopredvajanjem posnetkov našega v srcih za vedno zapisanega dosedanjega predsednika Ljuba Daničič - z avtorsko skladbo "Prijatelju" v izvedbi kantavtorja Aleksandra Novak. Vrsto naključno posnetih fotografij odraža prerez njegovega dela, ter druženja s prijatelji in sočlani, ter hkrati ponazarja vso njegovo dobroto in hudomušnost. Nasvidenje Borec!  
 

safet predsednik1

.