XVII Državno prvenstvo slepih in slabovidnih v pospešenem šahu za leto 2017

V soboto  in nedeljo 02.12 In 03.12. se je na Okroglem pri  Kranju v domu oddiha  odvilo Državno prvenstvo slepih in slabovidnih Slovenije v pospešen šahu za leto 2017. Organizator tekmovanja je bila Zveza za šport invalidov Slovenije _  Paraolimpijski komite, izvajalec prvenstva pa Medobčinsko  društvo slepih in slabovidnih Koper. Tekmovanje je potekalo po švicarskem sistemu  - 9 kol. Prvenstva se je udeležilo 17 šahistov iz 6 Medobčinskih društev.
Tekmovanje je vseskozi potekalo brez zapletov in v lepem ambientu primernem igranju šaha.
Zmagovalec je postal Franc Mlačnik iz Kranja. 2. Mesto je osvojil prav tako Kranjčan Emil Muri, 3 mesto. pa naš odlični Aleksander Uršič iz Sežane. Naši šahisti so se v nadaljevanju zvrstili takole: 4. Mesto je osvojil Izolan Branko Počkaj, 6. Bistričan Joško Delost, 10. Aleksander Novak, 11. Ivica Čakarič in 14. Drago Šajn. Po koncu tekmovanja so najboljši šahisti iz naših rok prejeli zaslužene medalje.
Prvenstvo je korektno in dobro odsodil Blaž Kosmač. Za dobro hrano in prenočišče je bilo za vse tekmovalce in njihove spremljevalce lepo poskrbljeno.