Prvenstvo slepih in slabovidnih Slovenije v hitropoteznem šahu Zmaga ostala Doma!

V prostorih Medobčinskega društvu slepih in slabovidnih Koper je 21.1.2018 potekalo Prvenstvo slepih in slabovidnih v hitropoteznem šahu. Udeležilo se ga je 20 šahistov iz 7-ih Medobčinskih društev. Prvenstvo je bilo nadvse uspešno izvedeno tako z organizacijskega kakor tudi z rezultatskega vidika.

 

Šahiste sta uvodoma nagovorila Predsednik društva Safet Baltič In tajnik Drago Šajn. Po končanem tekmovanju se je s toplimi besedami odzval tudi Predsednik Zveze društev in slabovidnih Slovenije Matej Žnuderl. Prvo mesto je osvojil Aleksander Uršič iz Sežane in za svoj dosežek prejel zasluženo medaljo in diplomo. Na zmagovalnem odru sta ob njem stala še Matej Žnuderl iz Celja in Kranjčan Nurija Nuhanovič.  Domače barve so uspešno zastopali

še: Joško Delost na petem, Drago Šajn na šestem, Aleksander Novak na devetem, Branko Počkaj na enajstem ter Ivica Čakarič na dvanajstem mestu.

Tekmovalce smo ob zaključku turnirja presenetiti še z domačimi njoki, ki smo jih skuhali sami. in s tem poizkušali lepo izpeljanemu turnirju dati še dodatno težo in pristnost. Verjamemo da so prav vsi šahisti domov poleg zasluženih priznanj odnesli tudi lep spomin.

 

IMG 1498