Poročilo o izvedbi 6. mednarodnega turnirja »Pokal Kopra v govorečem pikadu«

V petek dne 23.03.2018, smo v sklopu obeleževanja 70. Letnice delovanja društva izvedli VI. mednarodni turnir »Koper open« v govorečem pikadu. Na turnirju je sodelovalo 6 ekip iz Črne Gore; Bar, Bosne in Hercegovine; Banja Luka, Hrvaške; Pula in Reka in Slovenije; Koper.

Udeleženci turnirja smo se v prostorih Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Koper na Repičevi ulici 4 zbrali ob 09:30 uri. Po pozdravnem nagovoru predsednika MDSS Koper Baltič Safeta je vodja tekmovanja Furlan Tomaž na kratko predstavil pravila in potek tekmovanja. Nastopile so ekipe; Banja Luka, Reka, Zadar, Pula, Bar in  Koper. Za vsako ekipo so v »vsaki« tekmi nastopali 4 tekmovalci, dva slepa (kategoriji B1) in dva slabovidna (kategorija B2 in/ali B3). Vsi dvoboji (vedno med tekmovalci enakih kategorij) so se igrali na dva dobljena seta. Uporabljena je bila igra 301. Vsaka zmaga posameznika v posameznem dvoboju je ekipi prinesla 1 set točko. V primeru rezultata 4:0 ali 3:1 je zmagovalna ekpa prejela 3 match točke poražena ekipa pa 0 match točk, v premeru rezultata 2:2 sta obe ekipi prejeli po 1 match točko. Igral se je enokrožni sistem vsak z vsakim. Celotni turnir je bil odigran na dveh slovensko govorečih pikadih. Vlogi sodnika zapisnikarja sta opravljala Ana Šajn in Tomaž Furlan. Tekmovanje je bilo zaključeno ob 18:30 uri.

Zmaga na turnirju je z 11 match točkami pripadla domači ekipi »Koper« v postavi Jože Škrbec, Aleksander Ninkovič, Ivica Čakarič, Željko Starc in rezervist Anton Kambič. Po 9 match točk sta zbrali ekipi iz Pule in Reke, ker je v medsebojni tekmi  zmaga pripadla Puli je Reka osvojila 3. Mesto. Nehvaležno 4. Mesto je pripadlo Banja Luki. Ekipa iz Bara je osvojila 5. Mesto. Najmanj športne sreče so tokrat imeli igralci iz  Zadra. Vsem tekmovalcem so bile podeljene tudi diplome.

V športnem, sproščenem in navijaškem vzdušje je bilo odigranih 15 tekem z 60 dvoboji ter 145 iger. Skozi cel turnir je bilo poskrbljeno za vse vrste pijače in malico, po končanem tekmovanju je sledila večerja in druženje udeležencev v domu oddiha Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije v Izoli.

zmagovalna ekipaIMG 1701 

Attachments:
Download this file (PIKADO 23.03.2018-REZULTATI.xlsx)PIKADO 23.03.2018-REZULTATI.xlsx[ ]39 kB