Poročilo II. kroga ekipnega prvenstva ZDSSS v kegljanju za leto 2012

V soboto 25. februarja smo na štiri-steznem kegljišču v večnamenski športni dvorani Bonifika izpeljali 2. krog ekipnega prvenstva slepih in slabovidnih v kegljanju. Nastopilo je 38 tekmovalcev iz 13 ekip iz 7 medobčinskih društev (Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Nova Gorica). Tekmovanje sta pod vodstvom glavne mednarodne sodnice Gordane Grubič na stezah sodili Nataša Milost in Nevija Janowsky. Za vse udeležence so bili na voljo sendviči in osvežilni napitki.

Vseh 39 možnih ekipnih točk so osvojili tekmovalci ekipe Celja. Drugo mesto je s 30 točkami zasedla prva ekipa Kranja. Domači Morski psi in Zmaji iz Ljubljane, so na svoj konto dodali novih 27 točk. Druga domača ekipa Morski levi je osvojila novih 13 točk.

Na kegljišču je najboljši rezultat uspel Marjanu Žalarju s 739 podrtimi keglji. Zaradi želje po čim večjem številu ženskih tekmovalk, imajo slednje pribitek petih procentov na dosežen rezultat, tako da je uradno najboljši rezultat uspel Mariji Fras iz Celja. Domačin Tomaž Furlan in Kranjčan Franci Pirc pa sta zbrala največ 16 devetk.

Po dveh krogih vodi Celje, ki je zbralo 5 točk več od ljubljanskih zmajev in 12 točk več od Naših Morskih psov ter prve ekipe Kranja. Morski levi s 30 točkami zasedajo 12 mesto.

Za Morske pse nastopajo reprezentančni kandidat Safet Baltič, konstantni Leon Pangeršič in reprezentant Tomaž Furlan, za Morske leve pa zelo zagrizeni Ivan Hrovat, veteran Filip Guberac in najstarejši med vsemi tekmovalci Dušan Petakovič.

Zadnji tretji krog bo odigran v nedeljo 25. marca v Novi Gorici.