Novoletna poslanica - članom MDSS Koper

Drage sočlanice, spoštovani sočlani!

V priponi vam dostavljamo vsakoletno poslanico, v kateri vas skušamo obvestiti, spomniti ali seznaniti z nekaterimi novostmi, obstoječimi pravicami, ali zgolj z našo dejavnostjo na splošno. V letošnji poslanici še posebej seznanjamo z novo sprejetim Zakonom o osebni asistenci, po katerem bo le peščica slepih upravičena do te storitve, Zakonom o dajatvah na motorna vozila, ki prinaša kar nekaj novosti in ugodnosti, Evropsko invalidsko kartico in še čem, kar boste izvedeli v priloženi poslanici.  

Vsi tisti, ki ste prejeli poslanico v elektronski obliki, vam bomo na dom poslali (ali vročili osebno) zgolj nakaznico za članarino, brez tiskane verzije poslanice. Članarine so oproščeni otroci, dijaki, študentje, člani nastanjeni v domovih starejših, prejemniki denarnih pomoči, ter člani brez lastnih prihodkov.

Prilagamo tudi Obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije«, s katerim lahko vi, vaši svojci, prijatelji ali znanci, odstopite del dohodnine v korist MDSS Koper. S tem dejanjem ni nihče oškodovan, saj gre dohodnina v primeru, da se individualno ne opredelite za prejemnika, direktno v državni proračun. Podpisan in izpolnjen obrazec, nam lahko pošljete na sedež društva, ali oddate direktno vaši matični Davčni upravi. – V naprej hvala!

Vsem skupaj želimo v Novem letu, obilo zdravja, sreče in osebnega zadovoljstva!

 

 Drago Šajn                                                                    Safet Baltič
    Tajnik                                                                          Predsednik


Attachments:
Download this file (NOVOLETNA-POSLANICA-2019.doc)NOVOLETNA-POSLANICA-2019.doc[ ]105 kB
Download this file (OBRAZEC DOHODNINE.docx)OBRAZEC DOHODNINE.docx[ ]26 kB