POROČILO O IZVEDBI PRVENSTVA SLEPIH IN SLABOVIDNIH SLOVENIJE V VRTNEM KEGLJANJU ZA LETO 2018 – Piran, 08.09.2018:

Attachments:
Download this file (POROČILO-vrtno 08.09.2018 (3).doc)POROČILO-vrtno 08.09.2018 (3).doc[ ]942 kB

Poročilo o izvedbi IV. Ekipnega prvenstva slepih in slabovidnih v govorečem pikadu

Attachments:
Download this file (poročilo z rezultati.doc)poročilo z rezultati.doc[ ]419 kB

USPEH NAŠIH ŠAHISTOV

28. in 29. septembra je na Okroglem pri Kranju potekalo ekipno državno prvenstvo slepih in slabovidnih v šahu. Naša ekipa v postavi Aleksander Novak, Aleksander Uršič, Drago Šajn in Ivica Čakarič je osvojila tretje mesto. ČESTITAMO!

Poročilo o izvedbi 6. mednarodnega turnirja »Pokal Kopra v govorečem pikadu«

V petek dne 23.03.2018, smo v sklopu obeleževanja 70. Letnice delovanja društva izvedli VI. mednarodni turnir »Koper open« v govorečem pikadu. Na turnirju je sodelovalo 6 ekip iz Črne Gore; Bar, Bosne in Hercegovine; Banja Luka, Hrvaške; Pula in Reka in Slovenije; Koper.

Udeleženci turnirja smo se v prostorih Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Koper na Repičevi ulici 4 zbrali ob 09:30 uri. Po pozdravnem nagovoru predsednika MDSS Koper Baltič Safeta je vodja tekmovanja Furlan Tomaž na kratko predstavil pravila in potek tekmovanja. Nastopile so ekipe; Banja Luka, Reka, Zadar, Pula, Bar in  Koper. Za vsako ekipo so v »vsaki« tekmi nastopali 4 tekmovalci, dva slepa (kategoriji B1) in dva slabovidna (kategorija B2 in/ali B3). Vsi dvoboji (vedno med tekmovalci enakih kategorij) so se igrali na dva dobljena seta. Uporabljena je bila igra 301. Vsaka zmaga posameznika v posameznem dvoboju je ekipi prinesla 1 set točko. V primeru rezultata 4:0 ali 3:1 je zmagovalna ekpa prejela 3 match točke poražena ekipa pa 0 match točk, v premeru rezultata 2:2 sta obe ekipi prejeli po 1 match točko. Igral se je enokrožni sistem vsak z vsakim. Celotni turnir je bil odigran na dveh slovensko govorečih pikadih. Vlogi sodnika zapisnikarja sta opravljala Ana Šajn in Tomaž Furlan. Tekmovanje je bilo zaključeno ob 18:30 uri.

Zmaga na turnirju je z 11 match točkami pripadla domači ekipi »Koper« v postavi Jože Škrbec, Aleksander Ninkovič, Ivica Čakarič, Željko Starc in rezervist Anton Kambič. Po 9 match točk sta zbrali ekipi iz Pule in Reke, ker je v medsebojni tekmi  zmaga pripadla Puli je Reka osvojila 3. Mesto. Nehvaležno 4. Mesto je pripadlo Banja Luki. Ekipa iz Bara je osvojila 5. Mesto. Najmanj športne sreče so tokrat imeli igralci iz  Zadra. Vsem tekmovalcem so bile podeljene tudi diplome.

V športnem, sproščenem in navijaškem vzdušje je bilo odigranih 15 tekem z 60 dvoboji ter 145 iger. Skozi cel turnir je bilo poskrbljeno za vse vrste pijače in malico, po končanem tekmovanju je sledila večerja in druženje udeležencev v domu oddiha Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije v Izoli.

zmagovalna ekipaIMG 1701 

Attachments:
Download this file (PIKADO 23.03.2018-REZULTATI.xlsx)PIKADO 23.03.2018-REZULTATI.xlsx[ ]39 kB

Prvenstvo slepih in slabovidnih Slovenije v hitropoteznem šahu Zmaga ostala Doma!

V prostorih Medobčinskega društvu slepih in slabovidnih Koper je 21.1.2018 potekalo Prvenstvo slepih in slabovidnih v hitropoteznem šahu. Udeležilo se ga je 20 šahistov iz 7-ih Medobčinskih društev. Prvenstvo je bilo nadvse uspešno izvedeno tako z organizacijskega kakor tudi z rezultatskega vidika.

 

Šahiste sta uvodoma nagovorila Predsednik društva Safet Baltič In tajnik Drago Šajn. Po končanem tekmovanju se je s toplimi besedami odzval tudi Predsednik Zveze društev in slabovidnih Slovenije Matej Žnuderl. Prvo mesto je osvojil Aleksander Uršič iz Sežane in za svoj dosežek prejel zasluženo medaljo in diplomo. Na zmagovalnem odru sta ob njem stala še Matej Žnuderl iz Celja in Kranjčan Nurija Nuhanovič.  Domače barve so uspešno zastopali

še: Joško Delost na petem, Drago Šajn na šestem, Aleksander Novak na devetem, Branko Počkaj na enajstem ter Ivica Čakarič na dvanajstem mestu.

Tekmovalce smo ob zaključku turnirja presenetiti še z domačimi njoki, ki smo jih skuhali sami. in s tem poizkušali lepo izpeljanemu turnirju dati še dodatno težo in pristnost. Verjamemo da so prav vsi šahisti domov poleg zasluženih priznanj odnesli tudi lep spomin.

 

IMG 1498

 

XVII Državno prvenstvo slepih in slabovidnih v pospešenem šahu za leto 2017

V soboto  in nedeljo 02.12 In 03.12. se je na Okroglem pri  Kranju v domu oddiha  odvilo Državno prvenstvo slepih in slabovidnih Slovenije v pospešen šahu za leto 2017. Organizator tekmovanja je bila Zveza za šport invalidov Slovenije _  Paraolimpijski komite, izvajalec prvenstva pa Medobčinsko  društvo slepih in slabovidnih Koper. Tekmovanje je potekalo po švicarskem sistemu  - 9 kol. Prvenstva se je udeležilo 17 šahistov iz 6 Medobčinskih društev.
Tekmovanje je vseskozi potekalo brez zapletov in v lepem ambientu primernem igranju šaha.
Zmagovalec je postal Franc Mlačnik iz Kranja. 2. Mesto je osvojil prav tako Kranjčan Emil Muri, 3 mesto. pa naš odlični Aleksander Uršič iz Sežane. Naši šahisti so se v nadaljevanju zvrstili takole: 4. Mesto je osvojil Izolan Branko Počkaj, 6. Bistričan Joško Delost, 10. Aleksander Novak, 11. Ivica Čakarič in 14. Drago Šajn. Po koncu tekmovanja so najboljši šahisti iz naših rok prejeli zaslužene medalje.
Prvenstvo je korektno in dobro odsodil Blaž Kosmač. Za dobro hrano in prenočišče je bilo za vse tekmovalce in njihove spremljevalce lepo poskrbljeno.

8. Mednarodni turnir v pikadu v Puli.

Naši pikadisti nadaljujejo svoje  nadvse uspešne nastope v zadnjem času. V soboto 11.11. so se tako mudili v Puli na tamkajšnjem 8. Mednarodnem turnirju v govorečem pikadu. Nastopile so štiri ekipe: Reka, Učka,  Pula in Koper. Naša je osvojila izjemno prvo mesto.  V njej so nastopili: Željo Starc, Toni Kambič, Jože Škrbec in Aleksander Ninkovič.

8. Mednarodni turnir v pikadu v Puli

Poročilo s 1. Mednarodnega turnirja v pikadu

V Banja Luki je 29.10.2017,  potekal 1. Mednarodni turnir v govorečem pikadu. Udeležilo se ga je 8 ekip (Visoko, Sarajevo, Bihač, Beograd, Banja Luka, Osjek, Tuzla, Koper. Izjemno prvo mesto je osvojila naša ekipa v postavi: Jože Škrbec, Safet Baltič, Ivica Čakarič in Željko Starc. V posamični konkurenci b1 je prvo mesto osvojil Jože Škrbec, v kategoriji b2 pa je prav tako prvo mesto osvojil Željko Starc in s tem zaokrožil izjemno uspešen nastop naših pikadistov.  Organizacija turnirja je potekala brezhibno. Tako da se v imenu naših udeležencev, gostitelju zahvaljujemo za vso pozornost, ki so jo bili deležni naši tekmovalci, dobre pogoje bivanja, druženja ob dobri domači hrani in pijači, predvsem pa iskrenega sprejema tako, da so se zares počutili dobrodošli med starimi prijatelji. Čestitamo tudi za uspešno, ter  zgledno in brezhibno izpeljavo turnirja, kjer so tokrat imeli največ športne sreče naši tekmovalci.

Porocilo s 1. Mednarodnega turnirja v pikadu

 

Prvenstvo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije v pikadu za leto 2017

V Mariboru je 21.10.2017 potekalo Prvenstvo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije v pikadu. V konkurenci 8-ih ekip, je naša ekipa v postavi: Aleksander Ninkovič, Ivica Čakarič in Željko Starc, po ogorčenih bojih zasedla odlično tretje mesto. V predtekmovanju je bila prva, nato pa z malce smole izgubila v polfinalu. Prvo mesto je tako osvojila ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor, drugo pa ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Novo Mesto. Našim fantom iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspeha pri nadalnjih nastopih še v letošnjem letu.

Prvenstvo ZDSSS v pikadu 2017

Attachments:
Download this file (Prvenstvo ZDSSS v pikadu-2017~.pdf)Prvenstvo ZDSSS v pikadu-2017~.pdf[ ]357 kB

Poročilo o Mednarodnem turnirju v govorečem pikadu

V petek dne 10.03.2017, smo izvedli V. mednarodni turnir »Koper open« v govorečem pikadu. Na turnirju, ki je potekal od 10:00 do 16:15 ure je sodelovalo 8 ekip iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije.

Udeleženci turnirja smo se v prostorih Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Koper na Repičevi ulici 4 zbrali ob 09:30 uri. Po pozdravnem nagovoru predsednika MDSS Koper Baltič Safeta je vodja tekmovanja Furlan Tomaž na kratko predstavil pravila in potek tekmovanja. Nastopile so ekipe; Banja Luka, Reka, Zadar, Pula, Celje, Koper, Izola in Postojna. Za vsako ekipo so v »vsaki« tekmi nastopali trije tekmovalci, dva slabovidna (kategoriji B2 in/ali B3) in en slep (kategorija B1). Vsi dvoboji (vedno med tekmovalci enakih kategorij) so se igrali na dva dobljena seta. Uporabljena je bila igra 301. Vsaka zmaga posameznika v posamezni igri je ekipi prinesla eno set točko, skupna zmaga v dvoboju pa eno match točko. Ekipa z večjim številom drugo omenjenih točk je zmagala tekmo. Nastopajoče ekipe so bile z delno delegiranim žrebom razdeljene v dve štiri članski skupini kjer se je igral enokrožni sistem vsak z vsakim. Najboljši dve ekipi iz obeh skupin sta se nato uvrstili v finalni del turnirja.  Celotni turnir je bil odigran na dveh slovensko govorečih pikadih. Vlogi sodnika zapisnikarja sta opravljala Aleksander Novak in Tomaž Furlan

Pokal za prvo mesto so osvojili igralci Izole v postavi Željko Starc, Safet Baltič in Anton-Toni Kambič, ki so v velikem finalu premagali Reko. Tretje mesto je po zmagi v malem finalu nad koprom pripadlo ekipi Celja. Sledile so Banja Luka, Postojna, Pula in Zadar

V športnem, sproščenem in navijaškem vzdušje je bilo odigranih 16 tekem z 45 dvoboji ter 109 iger. Skozi cel turnir je bilo na društvenem dvorišču poskrbljeno za vse vrste pijače, po končanem tekmovanju je sledilo kosilo in druženje udeležencev v domu oddiha Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije v Izoli.

prenos

Attachments:
Download this file (POLFINALE INFINALE.xlsx)POLFINALE INFINALE[ ]16 kB
Download this file (REZULTATI PREDTEKMOVANJA.xlsx)REZULTATI PREDTEKMOVANJA[ ]27 kB

Poročilo s Prvenstva slepih in slabovidnih v govorečem pikadu

22.10. 2016, se je v Celju odvijalo Prvenstvo Zveze društev slepih in  slabovidnih  v govorečem pikadu. Udeležila se ga je tudi naša ekipa v postavi: Aleksander Ninkovič,  Toni Kambič in Željko Starc. Nadvse uspešno, saj je v konkurenci 10-ih ekip, po ogorčenih bojih osvojila odlično drugo mesto. Veselimo se že novih tekmovanj, saj nas naši pikadisti vedno znova navdušijo s svojimi izvrstnimi dosežki. Poleg tega, pa je baza igralcev pri nas zelo velika in zagnanost za to disciplino na najvišjem možnem nivoju.

20161022 155247[1]

Attachments:
Download this file (Prvenstvo ZDSSS v pikadu.pdf)Prvenstvo ZDSSS v pikadu[ ]246 kB

Poročilo z Državnega ekipnega prvenstva slepih in slabovidnih v šahu za leto 2016

Na Okroglem pri Kranju se je 24.09. in 25.09.2016 odvijalo Državno ekipno prvenstvo slepih in slabovidnih v šahu. Potekalo je v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – paraolimpijskega komiteja in Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Kranja. Barve Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Koper so zastopali: Drago Šajn, Ivica Čakarič, Aleksander Novak in Aleksander Uršič. V ostri konkurenci so nastopili zelo dobro in za postavama društev iz Ljubljane in Kranja osvojili tretje mesto in tako tudi bronasta odličja ter pokal. Se že veselimo novih tekmovanj naših šahistov. Čestitke.

IMG 0529

Poročilo z Državnega Prvenstva slepih in slabovidnih v šahu za leto 2016

Na DP v šahu za slepe in slabovidne šahiste, ki je potekalo konec aprila in v prvih dneh maja na Okroglem, se je odlično odrezal naš član Aleksander Uršič iz Sežane.  Osvojil je kar 1. Mesto ob svojem krstnem nastopu za barve našega društva. Čestitamo!!!

Attachments:
Download this file (dp_slepih_2016_bilten.pdf)dp_slepih_2016_bilten[ ]572 kB
Download this file (PoročiloŠah2016.doc)PoročiloŠah2016[ ]36 kB

3. Krog ekipnega prvenstva slepih in slabovidnih v kegljanju

Od 19 do 21 februarja smo v Izoli na štiri-steznem kegljišču Trgovsko poslovnega centra Livade, Prešernova cesta 49 v športnem in sproščenem vzdušju izpeljali III. krog ekipnega prvenstva ZDSSS v kegljanju. Tekmovanje je v petek 19.2 potekalo od 15:00 do 19:30 ure, v soboto 20.2 in v nedeljo 21.2 pa od 17:15 do 20:30 ure. Svoje kegljaško znanje je pokazalo 40 nastopajočih (9 tekmovalk in 31 tekmovalcev) iz 13 ekip iz 7 MDSSS (Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Nova Gorica). Zmagala je ekipa Ljubljana Zmaji s 37 točkami sledili sta ekipi Kranj Sava in Ljubljana Gamsi s 28 točkami. Domača ekipa Koper Izola v postavi Safet Baltič, Tomaž Furlan in Elvis Vujič je s 25 točkami zasedla četrto mesto. Po treh odigranih krogih premočno vodijo Zmaji iz Ljubljane, za drugo mesto se bosta v zadnjem krogu v Mariboru borili kranjska Sava in ljubljanski Gamsi. Naša ekipa bo skušala zadržati četrto mesto. 27 nastopajočih je izpolnilo oziroma ponovno potrdilo normo za nastop na posamičnem državnem prvenstvu invalidov v Celju. Najbolj je izstopal Miro Rus kategorija B3 iz ekipe Ljubljana Zmaji, kateri se je zaustavil pri 786 podrtih kegljih. Tekma je služila tudi kot peti (sledijo še trije) kriterijski nastop za sestavo reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu v Koprivnici na Hrvaškem. Tekmovanje je vodil Tomaž Furlan, ki je tudi uredil rezultate. Sodila je sodniška ekipa iz kegljaškega kluba Izola z licenco kegljaške zveze Slovenije v sestavi Milan Cvejanov, Borut Širca in Sandi Urbič. Za vse udeležence so bili na voljo sendviči in plastenke z vodo. 

Attachments:
Download this file (REZULTATI IZOLA.xls)REZULTATI IZOLA[ ]67 kB

Safet ni Tomaž člana moske ekipe leta med športniki invalidi

8. decembra je v Grand hotelu Austria v  Ljubljani potekala prireditev »športnik invalid leta 2015«. Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite je športnikom invalidom podelila priznanja za reprezentančne dosežke v iztekajočem se letu. Podeljeni so bili bronasti srebrni in zlati znaki ter posebna priznanja. Na koncu pa so prišli na vrsto še najboljši med najboljšimi.

Najbolj perspektivni športnik je postal plavalec Patrik Jagodic ki je na evropskih igrah mladih v Varaždinu osvojil eno prvo in tri druga mesta. Za športnico je bila razglašena gluha smučarka Anja Drev, ki je na olimpijskih igrah gluhih v Rusiji osvojila bronasto medaljo v smuku. Med športniki je za osvojene stopničke na vseh tekmah svetovnega pokala to uspelo strelcu Frančku Gorazdu Tiršeku . V ekipni konkurenci je med ženskami ta naziv za doseženo 3. mesto na domačem evropskem prvenstvu v Podčetrtku pripadel ekipi odbojke sede. V moški konkurenci je ta častni naslov osvojila ekipa slepih in slabovidnih kegljačev, katera je na svetovnem prvenstvu, konec maja, v Rakovicah na Slovaškem osvojila drugo mesto. Keglje za ta dosežek sta s svojim nastopom prispevala tudi naša člana Safet Baltič in Tomaž Furlan. Poleg Safeta in Tomaža so v ekipi sodelovali še tekmovalci; Marjan Žalar, Mitja Žalar, Miro Rus, Jakob Vodušek, Igor Žagar, Jože Lampe, Mitja Osolnik in Darjo Vogrič, trenerka Silva Fleischman, njen pomočnik in vodja odprave Franci Pirc ter spremljevalca Nina Kramar in Roman Hočevar.

ČESTITAMO!

kegljaci srebrni2015

moska ekipa med sportniki invalidi 2015

Poročilo z Državnega prvenstva slepih in slabovidnih v pospešenem šahu za leto 2015

Pretekli vikend se je na Okroglem pri Kranju v organizaciji Zveze za šport Paraolimpijskega komiteja Slovenije odvilo Državno prvenstvo slepih in slabovidnih v pospešenem šahu, kjer je za odmeven rezultat poskrbel Šembijčan Joško Delost in osvojil odlično 3. Mesto. Dobro so se odrezali tudi preostali naši šahisti:  Aleksander Novak, Ivica Čakarič in Drago Šajn. Tekmovanje je potekalo na visokem nivoju… Prvič smo bili priča tablicam na mizah ob vsakem novem kolu, kjer sta bila zapisana ime in priimek šahista tako, da je bilo takoj razvidno s kom se bo kdo pomeril. Obenem pa tudi lično izdelan prostor za pokale in medalje, ki je s svojim videzom pritegnil šahiste še k močnejšim borbam…. slednji se naslednjič snidejo spet po novem letu na hitropoteznem prvenstvu slepih in slabovidnih za leto 2016.

prvenstvo

Ob Mednarodnem dnevu bele palice

1. Prvenstvo slepih in slabovidnih Slovenije v govorečem pikadu

In zmaga naših

 Že pred časom, smo se na Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Koper odločili za inovativnost na področju športa in rekreacije slepih in slabovidnih v Sloveniji. Epilog vsemu dogajanju in piko na I, pa smo postavili pretekli vikend. Po vrsto uspešno odigranih mednarodnih turnirjih, smo namreč v soboto 24.10.2015, v naših prostorih organizirali 1. Prvenstvo slepih in slabovidnih Slovenije v govorečem pikadu. Udeležilo se ga je 10 ekip iz sedmih Medobčinskih društev. Po napetih bojih v predtekmovalnih skupinah, sta se tako v zaključne boje prebili tudi obe domači ekipi. Uspešno premagali tekmece v polfinalih in se v finalu pomerili za 1. mesto med seboj. Slednje je tako pripadlo naši ekipi v Postavi: Aleksander Ninkovič, Drago Šajn in Nevenka Ninkovič Ivančič. 2. mesto je pripadlo ekipi: Safet Baltič, Anton Kambič in Željko Starc. 3. mesto je osvojila ekipa iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ljubljana.

Vsem prejemnikom pokalov in medalj iskreno čestitamo. Vsem pa se zahvaljujemo za udeležbo in športne boje.

pikado 1

pikado 2

pikado 3

Attachments:
Download this file (Pikado ekipno ZDSSS rezultati.xls)Pikado ekipno ZDSSS rezultati[ ]62 kB

Kegljaški uspehi v Kranju

Ob mednarodnem dnevu invalidov in občinskem prazniku občine Kranj je tamkajšnje društvo slepih in slabovidnih 5 in 6 decembra na kegljišču kegljaškega kluba Triglav Kranj izpeljalo jubilejni 10 mednarodni kegljaški turnir slepih in slabovidnih in 4 memorial Borisa Žukeviča v kategoriji B2 absolutno. Sodelovalo je 55 kegljačev in 26 kegljačic iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Naša ekipa, v postavi Safet Baltič, Tomaž Furlan in Leon Pangeršič je v konkurenci 18 ekip s skupno 1858 podrtimi keglji osvojila 2 mesto. S 1902 keglji je zmagala prva ekipa Ljubljane, 3. mesto je z 1851 keglji osvojila mešana ekipa Rijeke in Zagreba. Med posamezniki je najbolj iztopal evropski prvak Tomaž Furlan, saj je z odličnimi 734 podrtimi keglji, zmagal tako v svoji kategoriji B2, posebni emorialni disciplini, kot v absolutni konkurenci.

kranj06 12 2014

 

Lep uspeh naših showdownistov

Na Okroglem pri Kranju je 12. in 13.4.2014, potekalo Državno prvenstvo slepih in slabovidnih v showdownu. S tretjim mestom v ekipni konkurenci se je izkazala naše ekipa v postavi: Janja Horvat, Dejan Kastelic in Aleksander Novak.V posamični konkurenci je Dejan osvojil odlično četrto mesto, Janja in Aleksander pa sta zasedla sedmi mesti v konkurenci članov oz članic.

Kegljaški uspehi se nadaljujejo

Na ekipnem prvenstvu slepih in slabovidnih je naša ekipa, v postavi: Safet Baltič, Tomaž Furlan in Leon Pangeršič osvojila končno drugo mesto. Tekmovanje je potekalo v obliki štirih turnirjev, ki so se odigrali v Kranju, Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici.
Na posamičnem prvenstu slepih in slabovidnih, 5. aprila  v Celju se je najbolj izkazal Safet Baltič, ki je v kategoriji B1 osvojil svojo prvo zlato kegljaško medaljo. Tomaž Furlan je v kategoriji B2 nastop, z slabo igro končal na nehvaležnem 4. mestu. V okviru pričakovanj sta nastopila še Filip Guberac in Elvis Vujič.

Izjemen dosežek naših kegljačev Tomaža Furlana in Safeta Baltiča

V Apatinu v Srbiji je od 22.05. do 26.05, potekalo EP v kegljanju. Slovenija je osvojila 3 zlate in 4 srebrne kolajne. Delež k veliku uspehu, je prispeval tudi Dekančan Tomaž Furlan, ki je osvojil dve srebrni kolajni. Tako v ekipni konkurenci, kakor tudi v posamični v kategoriji močno slabovidnih - b2. In tako nadgradil dosedanje uspehe z velikih tekmovanj. Za ekipo je svoje prispeval tudi Šaredčan Safet Baltič, ki je z osvojeno srebrno kolajno v ekipni konkurenci, lepo ublažil svojo ne-uvrstitev v veliki finale v kategoriji slepih - b1.  
Čestitamo!
uradni rezultati tekmovanja: http://nssss.co.rs/bowling/results.php
  apatin podelitev ekipno

Šahisti začeli leto z odličnimi rezultati

Na hitropoteznem šahovskem prvenstvu slepih in slabovidnih Slovenije, ki je potekalo v soboto 02.02.2013, so odlično nastopili naši šahisti. In sicer je 2. mesto osvojil Dragi Popovič, le malce za njim na 4. mestu, je tekmovanje končal Joško Delost. Z 9. in 10. mestom sta dobro nastopila tudi Aleksander Novak in Drago Šajn.18. mesto je osvojil Ivica Čakarič.

Naši šahisti so poskrbeli še za smetano na šahovski torti, ki so jo "spekli" v letošnjem letu

V Mariboru je 1. in 2.12.2012, potekalo DP slepih in slabovidnih šahistov v pospešenm šahu. Po odigranih 9. kolih, sta se kar dva naša člana Dragi Popovič in Joško Delosto znašla med dobitniki kolajn. In sicer sta se v tem vrstnem redu razvrstila na 2. in 3. meto. In tako na najlepši možni način zaključila uspešno šahovsko sezono. Aleksander Novak je bil 10., Ivica Čakarič pa 11. Zmagal je Franci Mlačnik, ki brani barve Kranjskega društva. Ob tem naj še zapišemo, da smo bili izredno zadovoljni z organizacijo samega tekmovanja, manj pa z namestitvenimi pogoji. Za katere bi si v bodoče želeli, da bi bili vsaj blizu standardov domov oddiha Zveze društev in slabovidnih Slovenije.

3. mednarodni turnir v showdownu - Koper Open 2012

Že 3. Mednarodni turnir v showdownu, ki smo ga v Kopru gostili 17. in 18. novembra, je za nami. Tako smo spet gostili Slovensko reprezentanco v malem in goste iz sosednje Italije. V moški konkurenci je šla zmaga v roke Petru Zidarju iz Celja, v ženski konkurenci pa je slavila Tanja Oranič iz Kranja. Domačini smo bili tokrat bolj uspešni po organizacijski, kot po tekmovalni plati. 8. 9. 10. in 13. mesto, ki so jih zasedli Aleksander Novak, Dejan Kastelic, Željko Starc in Aleksander Ninkovič, je manj od pričakovanj glede na pretekle rezultate. Zahvala gre predvsem Željku Starcu, glavnemu pobudniku dogodka, vsem sodnikom, MO Koper (glavnemu pokrovitelju) ter radiu Koper in Primorskim novicam za medijsko pokritost. Našim tekmovalcem pa ne prevelika graja, saj so do danes, že pustili globok pečat v športnih arhivih našega društva… Z mislijo, kdor ne izgubi, ne more zmagati. Dali smo torej še en kamenček v mozaik k promociji tega specifičnega športa. Da bi bilo več takšnih…

Rezultati kegljaškega pokala Kopra

MORSKI PSI ZMAGOVITI KEGLJAŠKI POKAL KOPRA NISO IZPUSTILI IZ ROK
 
 

Prireditev je sofinancirala:   mo koper1

V nedeljo 14. oktobra smo na 4-steznem kegljišču  v dborani Bonifika izpeljali I. mednarodni turnir v kegljanju slepih in slabovidnih za pokal Kopra. Turnir je potekal v okviru dnevov odprtih vrat koprskega športa in obeležitvi mednarodnega dneva bele palice (15 oktober). Nastopilo je 7 ekip s skupno 26 tekmovalci iz Slovenije (Koper, Nova Gorica, Ljubljana, Kranj) in Hrvaške (Karlovac, Rijeka, Slavonski Brod). V ekipni konkurenci so popolnoma zasluženo pokal za prvo mesto dvignili domači Morski Ppsi, v postavi Safet Baltič, Tomaž Furlan in Dušan Petakovič s slkupno 1934 podrtimi keglji. 31 kegljev manj so zbrali Kranjčani, tretje mesto je s 1864 podrtimi keglji pripadlo ekipi iz Slavonskega Broda. V absolutni posamični konkurenci, kjer so se rezultati preračunali na kategorijo B3 moški; je zmagala tokrat Novogoričanka (posojena iz Celja) Marija Fras s 760 keglji, 759 jih je podrla Evica Šerfez iz Slavonskega Broda, 729 pa Ljubljančan Miro Rus. Evropski podprvak v kategoriji B2, Tomaž Furlan je osvojil peto mesto (724). Dušan Petakovič (kat. b3 692), Safet Baltič (690) in Nedeljko Radakovič (kategorija B2, 690) so se razvrstilo od 10. do 12. mesta..V kategoriji slepih B1 je zmagal Ranko Milutinovič-Slavonski Brod (566) pred Safetom Baltičem  (552) in Novogoričanom Darjem Vogričem (519). Najstarejši tekmovalec na turnirju, Dušan Petakovič je, v konkurenci veteranov nad 70 let, prepričljivo zmagal s 692 podrtimi keglji, kar je bilo 26 več od drugo uvrščenega Rečana Milutina Topiča in 32 več od Kranjčana Cirila Podjeda. Nvija Janowsky, trenerka domačinov je izrazila zadovoljstvo nad doseženimi rezultati in uvrstitvami svojih tekmovalcev. Safet Baltič, predsednik MDSS Koper pa je na zaključku turnirja poudaril, da se kmalu vidimo na naslednjem Pokalu Kopra..

zmagovalna ekipa

Tudi novopečeni predsednik MDSS Koper dvignil pokal!

Ekipna tekmovanja v letošnjem letu  gredo počasi h koncu, naši športniki pa vse bolj blestijo in dokazujejo, da so najboljši takrat, ko branijo barve društva v ekipnih športih... 

29,09.2012, je našim članom uspel nov izjemen dosežek. V Celju so tako svoj pokal za osvojeno prvo mesto na prvenstvu ZDSSS, dvignili tudi kegljači v disciplini imenovani vrtno kegljanje ali Rusko.  Tudi tokrat (kakor ob zmagi naših šahistov teden predtem) velja poudariti, da se je to zgodilo po več letih neuspešnih naskakovanj prve stopnice. K uspehu so pripomogli Safet Baltič (presednik MDSS Koper), Željko Starc in Aleksander Novak. Za nameček je prvo mesto v konkurenci posameznikov v kategoriji b2, osvojil Aleksander Novak. Naj še povemo, da je drugo mesto v ekipni konkurenci osvojila ekipa Kranja, tretje pa domača ekipa iz Celja.

Vrstni red ekipno:

MDSS Koper 190

MDSS Kranj 181

MDSS Celje 175

Vrstni red posamezno b2:

Aeleksander Novak 72

Franci Vaupotič (Ptuj) 71

Štefan Korošec (Murska Sobota)  68

Ekipno DP slepih in slabovidnih v šahu

Izjemen uspeh naših šahistov

Na Okroglem pri Kranju se je pretekli konec tedna mudila druščina najboljših slepih in slabovidnih šahistov. Tokrat so se za Državni naslov, pomerili v konkurenci ekip. Po odigranih sedmih kolih, je triunfirala prav nšaa ekipa, ki je odigrala v naslednji postavi: Šajn Drago, Popovič Dragi, Delost Joško in Novak Aleksander. Ob tem velja dodati, da je od zadnjega tovrstnega koprskega uspeha minilo natanko 40 let. Upati in verjeti je,  da na ponovitev ne bo treba čakati toliko časa.  Da imamo v Kopru opravka s šahovnicami, je dokazala še ena naša ekipa, ki je osvojila šesto mesto. Zanjo so igrali: Toni Kambič, Tomaž Furlan, Jože Grbec in Ivica Čakarič. Bravo fantje.;) 

sahisti okroglo

V ZADNJEM MESECU 4 MEDALJE ZA NAŠE KEGLJAČE

Na posamičnem prvenstvu ZDSSS, izvedeno 21. aprila na kegljišču Sport v Ljubljani je odlično nastopilo 8 naših tekmovalcev. Dosegli so naslednje uvrstitve

Kategorija B1:

3.  Safet Baltič

10. Ivan Hrovat

Kategorija B2:

1. Tomaž Furlan

3. Leon Pangeršič

4. Nedeljko Radakovič

10. Filip Guberac

11. Elvis Vujič

Kategorija B3

4. Dušan Petakovič

Na državnem prvenstvu invalidov, ki je potekalo v soboto 19, maja v Celju so naši tekmovalci dosegli naslednje solidne uvrstitve in rezultate

Kategorija B1:

5. Safet Baltič 437 podrtih kegljev

Kategorija B2:

3. Tomaž Furlan 667 podrtih kegljev

6. Filip Guberac 575 podrtih kegljev

Kategorija B3:

6. Dušan Petakovič 642 podrtih kegljev

Poročilo z odprtega Državnega prvenstva invalidov Slovenije v plavanju

28.4.2012, se je v Mariboru odvijalo odprto Državno prvenstvo slepih in slabovidnih invalidov v plavanju, kjer je vnovič zablestel naš plavalec Ivan Hrovat. Tako je v konkurenci slpih plavalcev, na 100 m prstno , kakor tudi na 100 m prosto, osvojil zlato medaljo. Ob velikem uspehu, mu iskreno čestitamo in mu v poletnih mesecih, še naprej želimo mirno morje in pravšnjo mero poguma.

Poročilo z Državnega prvenstva slepih in slabovidnih Slovenije v šahu

V dneh od 26.4. do 2.5.2012, smo v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije – para olimpijskega komiteja, na Okroglem organizirali Državno prvenstvo slepih in slabovidnih v šahu. Prvenstvo je potekalo brezhibno, za nameček, pa so se dobro odrezali tudi naši trije predstavniki. In sicer je 5. mesto osvojil Joško Delost, 6. Aleksander Novak in 7. Dragi Popovič. Zmagal je Celjan Matej Žnuderl, 2. mesto je osvojil Emil Muri iz Kranja, 3. mesto pa je pripadlo Mariborčanu Antonu Janžekoviču. Naši šahisti upajo, da bodo prihodnjič naredili še kakšno napako manj, da bi kateremu izmed njih, uspelo okusili tudi slast zmagovalnega odra

Izjemen dosežek koprskih showdanistov v ekipni konkurenci

Na Okroglem pri Kranj je 14. in 15.04. potekalo Državno prvenstvo slepih in slabovidnih v showdow-nu. Tudi tokrat smo ga še kako obeležili tudi koprski showdanisti. V posamični konkurenci je med dekleti Janja Horvat osvojila odlično 5. mesto. Žal ji je v ključni tekmi s tekmico, ki jo je v predtekmovanju sicer že premagala, zmanjkalo nekaj športne sreče za vstop v polfinale... Med fanti se je najbolj izkazal Aleksander Novak, ki se je uvrstil v zaključne boje, vendar po mu je v polfinalu in še posebej v tekmi za tretje mesto zmanjkalo moči. Dobro sta nastopila tudi Željko Starc, ki sicer ni ponovil lanskega dosežka, ko je osvojil drugo mesto, a je to še vedno njegova druga najboljša uvrstitev na Državnih prvenstvih. Dejan Kastelic je pristal na devetem mestu in s tem ponovil lansko uvrstitev, kar pa še ne pove vsega. Z malo več sreče v predtekmovanju in vere v svoje sposobnosti, bi lahko  dosegel tudi več. Povdariti velja, da je v predtekmovalni skupini naletel na nakoncu prvega in tretjeuvrščenega tekovalca, kar je bila za letos, še previsoka ovira za najbolj perspektivnega showdanista na primorskem. Zato pa se je skorajda sanjsko razpletlo ekipno tekmovanje, v katerem je koprski showdown zabeležil najbečji uspeh v svoji kratki zgodovini. Po tem, ko je v bojih na izpadanje izločil tako Kranjsko kakor tudi Ljubljansko ekipo, je v finalu moral priznati premoč le izvrstnim Celjanom, ki tako tudi letos niso predali krone najboljšega v državi. Naši ekipi v postavi: Janja Horvat, Željo Starc, Dejan Kastelic In Aleksander Novak, gredo torej iskrene čestitke za dosežen rezultat. In seveda tudi vsem ostalim zmagovalcem, pa tudi preostalim sodelujočim za fer borbe.    

Končni vrstni red ženske:
1. Tanja Oranič Kranj
2. Sanja Kos Celje
3. Tanja Jesih Bačnik Ljubljana
5. Janja Horvat Koper

Končni vrstni red moški:
1.  Peter Zidar Celje
2. Sandi Sabo Murska Sobota
3. Miha Susman Ljubljana
4. Aleksander Novak Koper
7. Željko Starc Koper
9. Dejan Kastelic Koper

Končni vrstni red ekipno:
1. MDSS Celje
2. MDSS Koper
3. MDSS Ljubljana

DVE KEGLJAŠKI MEDALJI NA TURNIRJU "POKAL PIVKA 2012"

Kegljaški klub Pivka je v okviru tradicionalnega, letos že 16 Pokala Pivka, sredo 4. aprila že četrič zapored namenil nastopom v kategoriji slepih in slabovidnih.

Tekmovalo se je v absolutni kategoriji ločeni po spolu. Rezultati so se preračunali na kategorijo B3, tako da so tekmovalci kategorije B1 dobili prebitek 25%, B2 pa 5% na dosežen rezultat.

Naši tekmovalci so dosegli naslednje uvrstitve in rezultate:
1.  Tomaž Furlan B2 777 (740+37)
3.  Safet Baltič B1 751 (601+150)
10. Dušan Petakovič B3 702
15. Leon Pangeršič B2 696 (663+33)
18. Nedeljko Radakovič B2 674 (642+32)
22. Filip Guberac B2  650 (619+31)
26. Elvis Vujič  B2 546 (520+26)

Oba dobitnika medalj sta dosegla tudi svoja osebna rekorda.

več o turnirju najdete na www.pivkakk.si

Poročilo po odigranem 3. krogu ekipngega prvenstva ZDSSS v avtomatskem kegljanju

Nova Gorica je v nedeljo 25, marca gostila tretji zaključni krog 6. ekipnega prvenstva ZDSSS v kegljanju. Pod vodstvom trenerke Nevije Janowsky so naši MORSKI PSI, v postavi Safet Baltič, Leon Pangeršič in Tomaž Furlan zasluženo, z malo športne sreče zasedli končno "odlično" drugo mesto. MORSKI LEVI za katere so nastopili Ivan Hrovat, Filip Guberac (izpolnil normo za državno prvenstvo) in Dušan Petakovič so na koncu osvojili 12. mesto. 
Po tekmah v Škofji Loki in Kopru so MORSKI PSI s 54 ekipnimi točkami (v nadaljevanje ET) in 3734 keglji zasedali tretje mesto 12 ET in 112 kegljev za Celjani ter 7 ET in 39 kegljev za Zmaji iz Ljubljane ter imeli nič ET in 38 kegljev prednosti pred prvo ekipo Kranja.
V Novi gorici je ekipa Celja s 2010 podrtimi keglji zbrala novih 35 točk, 1865 kegljev je Zmajem dodalo 25, 1953 zrušenih kegljev MORSKIM PSOM 32 in 1959 padlih kegljev Kranju I. 31 ET.
Tako so Celjani slavili s 101 točko na drugem mestu so s 86 točkami in 5687 keglji MORSKI PSI, enako število točk, a 49 kegljev manj je na tretjo stopničko postavilo ljubljanske Zmaje, osmoljeni četrti Kranj I pa je zbral 85 ET in 5651 kegljev.
Kegljači imajo svojo naslednjo tekmo "POKAL PIVKA 2012" v sredo 4, aprila.  

Poročilo II. kroga ekipnega prvenstva ZDSSS v kegljanju za leto 2012

V soboto 25. februarja smo na štiri-steznem kegljišču v večnamenski športni dvorani Bonifika izpeljali 2. krog ekipnega prvenstva slepih in slabovidnih v kegljanju. Nastopilo je 38 tekmovalcev iz 13 ekip iz 7 medobčinskih društev (Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Nova Gorica). Tekmovanje sta pod vodstvom glavne mednarodne sodnice Gordane Grubič na stezah sodili Nataša Milost in Nevija Janowsky. Za vse udeležence so bili na voljo sendviči in osvežilni napitki.

Vseh 39 možnih ekipnih točk so osvojili tekmovalci ekipe Celja. Drugo mesto je s 30 točkami zasedla prva ekipa Kranja. Domači Morski psi in Zmaji iz Ljubljane, so na svoj konto dodali novih 27 točk. Druga domača ekipa Morski levi je osvojila novih 13 točk.

Na kegljišču je najboljši rezultat uspel Marjanu Žalarju s 739 podrtimi keglji. Zaradi želje po čim večjem številu ženskih tekmovalk, imajo slednje pribitek petih procentov na dosežen rezultat, tako da je uradno najboljši rezultat uspel Mariji Fras iz Celja. Domačin Tomaž Furlan in Kranjčan Franci Pirc pa sta zbrala največ 16 devetk.

Po dveh krogih vodi Celje, ki je zbralo 5 točk več od ljubljanskih zmajev in 12 točk več od Naših Morskih psov ter prve ekipe Kranja. Morski levi s 30 točkami zasedajo 12 mesto.

Za Morske pse nastopajo reprezentančni kandidat Safet Baltič, konstantni Leon Pangeršič in reprezentant Tomaž Furlan, za Morske leve pa zelo zagrizeni Ivan Hrovat, veteran Filip Guberac in najstarejši med vsemi tekmovalci Dušan Petakovič.

Zadnji tretji krog bo odigran v nedeljo 25. marca v Novi Gorici.

Poročilo s hitropoteznega šahovskega prvenstva slepih in slabovidni Slovenije za leto 2012

Prvi vikend v mesecu februarju so se na hitropoteznem šahovskem prvenstvu ZDSSS v Ljubljani, naši šahisti dobro odrezali. In sicer je za izjemen rezultat poskrbel Dragi Popovič, ki je v konkurenci 25-ih šahistov osvojil srebrno kolajno. Na 7 . mesto se je uvrstil Joško Delost, od 13. do 15. mesta pa so se zvrstili še: Drago Šajn, Aleksandr Novak in Joško Delost.

1. krog lige slepih in slabovidnih Slovenije v avtomatskem kegljanju za leto 2012

V nedeljo 30.01.2012, je v Škofja Loki potekal 1. krog lige slepih in slabovidnih Slovenije v avtomatskem kegljanju, na katerem sta nastopili dve naši 3-člnaski ekipi. Ekpa "Morskih psov" v postavi: Safet Baltič, Leon Pangeršič in Tomaž Furlan je zasedla odlično 3. mesto in si tako pred nadaljnimi boji priigrala odlično izkodišče, ki ga bo, tako upamo, še nadgradila v mesecu februarju, ko bomo v Kopru organizirali 2. krog tega tekmovanja. Ekpa "Morskih Levov" v postavi Ivan Hrovat, Filip Guberac in Dušan Petakovič pa je zasedla solidno 11. mesto. Na tekmovanju sta se od naših še posebej izkazala Safet Baltič v kategoriji B1 in Dušan Petakovič v kategoriji B3. Rezultati.

Poročilo 1. kroga LIGE ZAHOD v showdownu za leto 2012

Prostori Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Koper so se pretekli vikend še zadnjič v tem letu spremenili v bojišče za showdown mizo. Na 1. krogu LIGE ZAHOD so se uspešno predstavili vsi trije naši paradni konji tega športa in se uvrstili na prva tri mesta... Rezultati.

Poročilo z 22. mednarodnega turnirja za Pokal Kranja v steznem kegljanju

Na 22. mednarodnem turnirju v steznem kegljanju za Pokal Kranja, je uspešno nastopil naš najboljši kegljač Tomaž Furlan in v absolutni konkurenci zasedel odlično 5. mesto in s tem zaokrožil izjemno uspešno tekmovalno sezono v preteklem letu. Solidno se je odrezal tudi naš Safet Baltič, ki bo v prihodnjem letu zagotovo še bolj opozoril nase

DP slepih in slabovidnih Slovenije v pospešenem šahu za leto 2011

V Izoli je pretekli vikend potekalo Državno prvenstvo slepih in slabovidnih Slovenije v pospešenem šahu. Izvedeno je bilo v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije - paraolimpijskega komiteja in Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Koper. Zmagal je Matej Žnuderl iz Celja, drugo mesto je osvojil Emil Muri iz Kranja, tretje mesto pa je pripadlo Francu Mlačniku iz Žirovnice. Najboljši domačin v konkurenci 26-tih šahistov, je bil Joško Delost na petem mestu, Dragi Popovič je bil osmi, Aleksander Novak pa 10. V drugo deseterico so se zvrstili še Ladi Guštin, Ivica Grdič, Ivica Čakarič in Ludvik Vodovnik. Poudariti  še velja, da so bili tako tekmovalci, kakor tudi njihovi spremljevalci, zadovoljni z organizacijo prvenstva, kar nas še najbolj veseli.

DP invalidov v plavanju - Izvrstna nastopa Ivana Hrovata

Na Državnem prvenstvu invalidov v plavanju, ki je ta konec tedna potekalo v Ravnah na koroškem, je v kategoriji slepih - b1, izvrstno nastopil naš tekmovalec Ivan Horovat. In sicer je v disciplinah 100 prstno in 100 m prosto, zasedel odlično drugo mesto in tako v Koper prinesel dve srebrni kolajni. Čestitamo

Pokal Ljubljane gre v Koper

Koprski showdanisti so še enkrat več potrdili, da sodijo v sam vrh slovenskega showdawna. Tokrat so se namreč kar trije uvrstili med prvih pet. Za nameček je turnir za Pokal Ljubljane, osvojil Koprčan Željko Starc, ki je na celotnem turnirju oddal le dva niza! S četrtim in petim mestom sta se izkazala tudi Dejan Kastelic in Aleksander Novak. Tudi ona dva sta imela priložnosti še za kaj več, a jih žal nista izkoristila. Pri moških je drugo mesto zasedel Celjan Ladislav Humski, tretje pa prav tako Celjan in prvi favorit turnirja, ki ga je v polfinalu izločil prav naš Željko, Peter Zidar. Pri ženskah, kjer tokrat nismo imeli svoje predstavnice, je zmaga pripadla Jani Fuhrer iz Celja, druga je bila Kranjčanka Tanja Oranič, Tretja pa Tina Gostenčnik, ki brani barve Mariborskega društva. Ob vsem tem, velja Še enkrat več poudariti, da slovenski showdown sodi v sam svetovni vrh. Zato smo na dosežke naših fantov še toliko bolj ponosni!

Poročilo - 41. severno - jadranski pokal

V soboto, dne 22.10.2011, smo na našem društvu organizirali že 41. severno - jadranski pokal v šahu. Poleg gostujočih ekip iz Reke in Pule, sta nstopili tudi dve domači ekipi. Rezultati druge ekipe, ki je secer zasedla 3. mesto, niso šteli v končni seštevek, saj se spodobi, da naši gostje, če so že prišli, odnesejo tudi pokal. Tako je bil konči red sledeč: Zmagala je ekipa Reke, drugo mesto je osvojila ekipa Kopra v postavi: Dragi Popovič, Joško Delost, Aleksander Novak in Drago Šajn. Tretje mesto pa ekipa Pule. Za našo drugo ekipo so nstopili: Tomaž Furlan, Ivan Novak, Ivica Čakarič in Ludvik Vodovnik. Veselimo se že naslednjega snidenja in druženja z našimi tradicionalnimi nasprotniki, a predvsem, dobrimi prijatelji iz Republike Hvraške.

Poročilo - atletika in vrtno kegljanje

24. septembra je v Slovenj Gradcu potekalo Prvenstvo slepih in slabovidnih v atletiki, na katerem sta nastopila dva naša predstavnika. In sicer je v mnogoboju Željko Starc v absolutni konkurenci zasedel 8., Dejan Kastelic pa odlično drugo mesto.

Istega dne je v Novem Mestu potekalo Prvenstvo slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju. Ženska ekipa v postavi: Angela Novak, Milka Frelih in Nevenka Ivančič, je osvojila 6. mesto. Aleksander Novak, pa je v konkurenci moških posameznikov v kategoriji B2, zasedel 2. mesto.

Poročilo z ekipnega DP v šahu za slepe in sl abovidne šahiste za leto 2011

Pretekli vikend se je na Okroglem pri Kranju odvijalo DP ekipno v šahu za slepe in slabovidne šahiste.  Kljub temu, da je naša ekipa nastopila v nekoliko okrnjeni zasedbi, so fantje dali vse od sebe in prav zaradi omenjenega dejstva, zabeležila še toliko bolj vreden rezultat. Za ekipama MDSS Ljubljana in MDSS Kranj je namreč zasedla odlično tretjo mesto. V igri je bilo tudi več, vendar so si fantje (Drago Šajn, Ivica Čakarič, Joško Delost in kapetan Dragi Popovič) najbrž rekli, da si je nekaj potrebno pustiti tudi za prihodnje leto, ko bomo znova napadali mesta, kipokale in prinašajo  medalje.

Poročilo z II. šahovskega turnirja v spomin na preminulega šahista Ivana Komovca

Tokrat je turnir potekal po sistemu ekipnega tekmovanja. Barve našega društva so zastopali: in ZagrebomDragi Popovič, Joško Delost, Aleksander Novak in Ludvik Vodovnik. V konkurenci šestih ekip s področja Hrvaške in Slovenije, je osvojila četrto mesto. Zmagala je Reka pred Ljubljano