Poročilo - Kultura, showdown, šah, plavnje

Povezava v galerijo slik

Dan bele palice v Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Koper

Poročilo - Kultura, showdown, šah, plavnje

 
Pretekli vikend je bil pri nas res pester. Organizirali smo kar tri prireditve ob mednarodnem dnevu bele palice, eno izmed teh, pa tudi ob mesecu koperskega športa. V petek 14. oktobra smo tako otvorili in organizirali razstavo slik iz peska gospe Stanke Golob, ki bo v prostorih našega društva na ogled do 15. novembra. Ob tej priložnosti smo pripravili tudi kratek kulturni program, katerega smo zapolnili izključno s potencialom našega članstva in še enkrat več pokazali, da znamo in zmoremo. Tako je nastopila naša pevska skupina, ki jo tvori 9 članic in članov našega društva: Silvana Furlan, Vesna Prinčič, Dara Lazovič, Bojan Oberžan, Angela Novak, Nevenka Ivančič, Anton Kambič, Ivan Bizjak in Aleksandr Novak. Nastopila je še naša kantavtorica Katarina Kalaba, Pisatelj in pesnik Ivan Bizjak ter kantavtor Aleksander Novak.
 
V soboto smo program nadaljevali z izvedbo II. odprtega turnirja v showdownu, ki je potekal v dveh dneh. Udeležilo se ga je 24 tekmovalk in tekmovalcev iz področja Italije in Slovenije. Trudili smo se, da bi se gostje pri nas, kar najbolje počutili in verjamemo, uspeli v tej nameri. Zmagovalka turnirja je v ženski konkurenci postala Tanja Oranič iz Kranja, druga je bila Sanja Kos iz Celja, tretja pa je bila Italjanka Michaela Marcato iz Bologne. V moški konkurenci je bil vrstni red naslednji. Prvo mesto je osvojil Boštjan Bratušek iz ptuja, drugi je bil domačin Aleksander Novak, tretje mesto pa je pripadlo Petru Zidarju iz Celja. še trije domačini: Željko Starc, Dejan Kastelic in Aleksander Ninkovič so se v tem vrstnem redu zvrstili na sedmo, deveto in štirinajsto mesto. Ob tej priložnosti sta dogodek napovedala tako radio Capris, kakor tudi radio Koper, obiskala pa nas je tudi tv Koper. Z izjemo spletnega postala (podpalmo.si) smo nekoliko pogrešali le odziv tiskanih medijev. Podobna ugotovitev velja za petek ob kulturnem dugodku. Radi bi se še zahvalili MO Koper in Jadroagentu, ki sta turnir sofinancirala. Pa tudi nekaterim našim članom prostovoljcem, ki so pomagali sovustvarjati ne le ta dogodek.... Nedeljku Radakoviču, Tomažu Furlanu in še posebej Željku Starcu.      
             
Tako je v Izoli prav tako v soboto, v organizaciji našega društva potekalo, Prvenstvo slepih in slabovidnih v šahu za ženske. Zmagala je Kranjčanka Silva Potočnik druga je bila Vilma Hočevar iz Celja, tretja pa Barbara Mlakar, prav tako iz Celja. Domačinka Janja Horvar je bila peta. Kljub omejenemu kadru, smo se tudi tukaj trudili biti dobro gostitelji.
 
Na ta isti dan, smo v Kranj poslali tudi našega plavalca Ivana Hrovata, ki je na Prvenstvu slepih in slabovidnih v plavanju osvojil kar dve kolajni. In sicer je v kategoriji 50 m prstno osvojil srebrno, na 50 m prosto, pa bronasto kolajno. Ni slučajno, saj je Ivan tudi še v teh mrzlih oktoberskih dneh, z užitkom treniral tudi v morju!