Možnosti letovanja v stanovanjski enoti bivalne skupnosti slepih in slabovidnih Koper

Spoštovani!

V času od 26. junija do 30. septembra 2016, namenjamo eno od stanovanjskih enot, ki deluje v sklopu bivalne skupnosti slepih in slabovidnih MDSS Koper, programu ohranjevanja zdravja oz. počitnikovanju slepih in slabovidnih R Slovenije. Enota je primerna za bivanje ene oziroma največ dveh oseb, ter je komplet opremljena z mini kuhinjo, eno in pol posteljnim ležiščem (širine 120 cm), TV ekranom, stacionarnim in WIFI internetom, ter kopalnico s pralnim strojem. Nahaja se v strogem centru mestnega jedra ob vsej nepogrešljivi infrastrukturi, kot so trgovine, restavracije, tržnica, banke, atletski stadion in podobno. Od mestne plaže, na katero je prost vstop, je oddaljena cca 400 m, do koder lahko slepa ali slabovidna oseba lahko pride brez težav popolnoma sama, saj vodi do plaže široka markirana sprehajalna pot. V prostem času je mogoče koristiti društvene naprave in objekte kot  so, trim kabinet z nekaj osnovnimi napravami za moč in razgibavanje (uteži, tekalna steza, steper, kolo, ipd), mizo za showdown, vrtno kegljanje, govoreči pikado, tandem kolo, ali druge družabne igre (šah, karte, človek ne jezi se, ipd)  v internem družabnem prostoru z bifejem.

Dekade so eno ali dvo tedenske s pričetkom letovanja in vselitvijo v enoto vsako nedeljo po 12 uri, ter zaključkom letovanja v nedeljo do 10 ure dopoldan. Uporabnina za enoto znaša 15,00 EUR dnevno in se plača po zaključku letovanja, ob izstavitvi računa na transakcijski račun društva. Uporabniki prinesejo s seboj le stvari in pripomočke za osebno rabo in higieno, vključno z brisačami.

Prijave sprejemamo in dajemo dodatne informacije  v društveni pisarni na telefonski številki 05/626-1000, ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Fotografije enote si je mogoče ogledati na povezavi:

http://www.mdsskp.si/index.php/galerija/category/25-enota-4

Lepo vas pozdravljamo,

D. Šajn, tajnik društva