Spoštovani in dragi starši slepih ali slabovidnih učencev, dijakov ali študentov!

Pred dobrima dvema tednoma, se je zaključilo šolsko leto 2015/2016. Prepričani smo, da so ga naši najmlajši uspešno zaključili. Če pa je morebiti komu spodletelo, bo to (upajmo uspešno) popravil v naknadnem roku. Razume se, da bomo veseli vaših obvestil o doseženih uspehih, ali o morebitnih težavah s katerimi se srečujejo naši najmlajši pri premagovanju učnih in drugih šolskih obveznosti, kjer bomo poskušali po naših močeh pomagati.

Navkljub šele dobro začetim počitnicam, pa so vse misli že uperjene v priprave na nadaljnje šolanje in izobraževanje, ki jih čaka že meseca septembra ali oktobra v šolskem letu 2016/2017. Povečane izdatke pri nabavi šolskih potrebščin, še posebej pa prilagojenih pripomočkov, ki jih imajo družine s slepim ali slabovidnim učencem, dijakom ali študentom, je prepoznal tudi LIONS CLUB KOPER-CAPODISTRIA, ter nam za to velikodušno namenil donacijo. Manjkajoča sredstva pa bomo namenili tudi iz prejete donacije »SKLADA ŽIVETI S PRISTANIŠČEM«, s katerim LUKA KOPER že vrsto let podpira in sofinancira izvajanje programa »Učna pomoč slepim in slabovidnim v inkluzivi«.

Ocenjujemo, da bi lahko vsakemu našemu slepemu oziroma slabovidnemu učencu, dijaku, ali študentu, namenili za nakup šolskih potrebščin, ali drugih prilagojenih tehničnih pripomočkov, ki posamezniku pomagajo pri premagovanju učnih obveznosti, do 200 EUR po osebi. Ker pa nam zakonodaja ne dovoljuje finančnih sredstev nakazovati ali vročati fizičnim osebam direktno, boste morali tisti starši, ki želite uveljavljati to ugodnost, nabavo izpeljati preko izstavljenih predračunov na naše ime z vsemi potrebnimi podatki.

Zato predlagamo, da pri vašem izbranem dobavitelju šolskih potrebščin ali pripomočkov (papirnice, knjigarne, ipd) pridobite predračun do navedenega zneska, ter ga nam osebno, ali pa dobavitelj posredujete v plačilo. Predračun, ki mora vsebovati naslednje podatke, nam lahko dobavitelj posreduje tudi po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Plačnik:

Medobčinsko društvo slepih

in slabovidnih Koper

Repičeva 4,

6000 Koper

Davčna številka: 58985212 (nismo davčni zavezanci)

Po izvršenem plačilu predračuna (o čemer vas bomo obvestili), boste lahko rezervirano blago prevzeli pri dobavitelju.

Za vse dodatne informacije ali pojasnila, smo vam na razpolago poštno obratno, ali na telefon: 041/628-311.

V upanju, da vam bomo s sofinanciranjem nabave šolskih potrebščin in pripomočkov za vašega šolajočega otroka,  vsaj delno omilili finančno stanje družine, vas prisrčno pozdravljamo, ter želimo prijetno preživetje poletnih in počitniških dni.